14 Ekim 2015 Çarşamba

Xduoo X2 İncelemesi

Xduoo X2 İncelemesi

İşte sitemizde de incelediğimiz ve gönülerde yer etmiş Sansa Clip’in gerçek bir rakibi. Xduoo X2. Özellikleriyle başlayalım, sese geliriz. Direkt kıyas ise başka bir yazının konusu olacak.
900x900px-LL-fad34f47_2014121911544622

Yani; 50gram ağırlıklı, küçük, 10 saatten fazla çalma süresi sağlayan, 8 ile 300 ohm arası kulaklıkların uygun olduğu, orta-yüksek arası bir ses şiddetine sahip, +3 Gain düzeyinde sesi güçlendiren, 32 ohmda250mW güç veren, mp3 – wav – flac – ape – wma çalabilen, 32gb’a kadar destekleyen (bu kısımda bir uyuşmazlık var zira 64gb kartın da çalıştığını gördük ve usb ile şarj edilebilen bataryası olan bir mp3 çalar.
Kasa tamamen siyah aliminyumdan imal. Ekranı da 4 satırlı bir lcd ekran. O ekran aynı zamanda ayna gibi de yansıtıyor :) Açılış kapanışı da 2 saniyeden fazla sürmüyor. Aynı zamanda şarkıyı durdurduğunda süresi kısa bir fade out ile durduruyor. Yani o anki sesten sıfıra inerek durduruyor. Bu fiyattaki bir cihaz için güzel düşünülmüş bir özelik bizce.
Jakı oldukça kuvvetli sarıyor, tuşları ise basarken net duyulabilen bir basma sesi çıkarıyor.
Arayüzü basit. Ekran 4 satır ve sınırdan aşağı indiğinizde (mesela albüm listesine bakmak) tekrar baştan tazeliyor. Ancak tuşların yaptıkları şeyler (sağa sola gitmek için basmanız gereken tuşların alıştıklarınız gibi olmaması mesela ama FW ile düzeltildi sanırız) gibi ufak sıkıntılar olmasa tuşlara basınca çıkan ses bile görmezden gelinebilir durumda.
Sesine gelince; öncelikle hassas kulaklıklar ile dinlerken dahi dip ses duyamadık. Ancak cihazı durdurmuş sıfır sesle dinlerken ancak etrafınız da sıfır sesse duyabileceğiniz ince bir tül gibi hss var. Ancak bunu duymak için özellikle aramak gerekiyor.
Onun dışında sesi parlak, transparan-ca ve hafif renkli. Sahnesiyse ortalama. Bu konuda özel birşey yok. Basları abartı değil. Daha ziyade bir mid önceliği var.
{C310A316-9739-E442-8594-BE3AAC484C47}_2
Sürme kapasitesine bakarsak, çıkışı herkesi şaşırtabilecek bir 250mw!
Bu ne demek? Bu, özellikle kafaüstü kulaklıklarla da yükseklere çıkmadıkça amfi gerekmeden eğlenceli bir dinleme yapabileceksiniz demek. IEMleriyse hiç saymıyoruz Havi B3 dışında. Bize sorarsanız, 250ohm direncinde Beyerdynamic t90 dışında sürme problemi yaşamadık.

Clipe alternatif arayan ve kafaüstü kulaklık kullananların alması gerektiğini düşündüğümüz bir müzik çalar x2. Fiyatı da 50 dolar civarında. Alanında tecrübeli vene yaptığını iyi bilen Fiio gibi hızla, sürekli firmware çıkaracak gibi durmaları da cabası. An itibariyle ilki yayınlandı bile.


http://www.kulaklik.web.tr/xduoo-x2-incelemesi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder