14 Ekim 2015 Çarşamba

Giriş Seviyesi Mp3 Çalarlarda 4lü Mini Karşılaştırma

Mini bir karşılaştırmadır. Xduoo X2, Philips Vibe, Sansa Clip+ ve Teclast X30Se aralarında kapışmıştır. Başlıkta da belirttiğimiz gibi “mini” olması amaçlanmıştır.
Xduoo X2
Philips Gogear Vibe
Sansa Clip+
Taclast X30Se
Bas Vibe>Clip>X2>X30Se
Mid X2>X30Se,Clip>Vibe
Tiz X2>X30Se,Clip>Vibe
Netlik X2>X30Se>Clip>Vibe
Arabirim ve kullanım kolaylığı Clip>Vibe>X2=X30Se
Malzeme Kalitesi X2>Clip>Vibe=X30Se
Şürüş Gücü X2>Vibe>Clip=X30Se
Gitme* Clip>X2>Vibe>X30Se
Xduoo X2 ile Clip+ aslında kimi konularda eşit ve-veya X2 Clip’in az üstünde. Ama X2′nin Clip’ten 8 kat fazla çıkış gücüne sahip olması herşeyi değiştiriyor. Baslar daha sert vuruyor, tizler daha belirgin oluyor ve mesela TSM veya klasik Yunan taverna müziği gibi “şıkır şıkır” müziklerde X2 avantajı kazanıyor.
Philips Vibe ise Creative ep630 misali kötünün iyisi konumda durup bolca bas ve Clipten de fazla sürüş gücü ** sağlıyor.
X30Se ise X30a göre daha gövdeli sesi olsa da, toplamda aman aman başarılı bir mp3 çalar olmuyor. Üstüne Se’deki X30′a göre bizce gerileyen malzeme kalitesi (ve fırçalanmış aliminyum gibi görünüş ama aslında plastik olması) X2′nin önünde kolayca kaybetmesine neden oluyor.
* Gitme, yani yıllara dayanma :)
** Bunu ölçmek için kafaüstü NAD Viso Hp50′yi hangi seste eşit oranda sürebildiklerine baktık. Clip+’ta neredeyse son ses lazımdı. Halbuki bu hp50 oldukça kolay sürülebilen bir kafaüstüydü.

Bu mp3 çalarlar hakkında soru sormak veya tartışma başlatmak için yazıya tıklayın forumumuza buyrun



http://www.kulaklik.web.tr/4lu-kiyas/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder