14 Ekim 2015 Çarşamba

DUNU DN2000J İNCELEMESİ/HİBRİD GÜZELİ

DUNU DN2000J İNCELEMESİ/HİBRİD GÜZELİ

_20150908_152600Çin kökenli ve büyük üreticilere fason üretim yapan Dunu’nun en üst seviye kulakiçi kulaklığı Dunu DN2000j. Teknik veriler ile yazımıza devam edelim:800x1000px-LL-8e9a6674_16367811348ohm Empedans ve 102db değerlere sahip dn2000j. Hibrid teknoloji kullanılmış. 2 adet dengeli armatür ve 1 adet dinamik sürücü var. Bu yüzden farklı müzik türleri ile bir uyum yakalanmak istenmiş. Düşük ohm ses çıkışı, yüksek ve dipsese duyarlı mp3çalarlarda çeşitli uyuşmazlık sorunları çıkarabiliyor. Taşıdığı yüksek değerler amfiye pek gerek bırakmıyor açıkcası.
MALZEME KALİTESİ
Dunu DN2000j zengin bir kutu içeriğine sahip. Kutunun içinden Dunu DN2000j kulaklık, alüminyum taşıma çantası, çok sayıda silikon ve Foam uçlar, sesle oynanmasına izin veren halkalar çıkıyor. Kablosu, bulunduğu fiyat aralığı için kalite olarak biraz düşük bir düzeyde kalmakta. Çok ince bir kablosu var. Dikkatli kullanmak gerek. Ama öyle hemen kopacak bir izlenim de edinmedim. Kablosuna göre Dn2000j’nin kulaklık kasası ve nozzle ucu titanyumdan yapıldığı için daha sağlam diyebilirim.
AKSESUAR VE FİT/KONFOR 
Yanında epey silikon uç, foam uç, değişik renklerde bass halkaları ve çok şık alüminyum taşıma çantası çıkıyor. Aksesuar olarak zengin ve yeterli bir içeriğe sahip Dunu DN2000j. Dn2000j küçük kasalı bir kulaklık olduğu için fazla konfor sorunu yaşatacağa benzemiyor. Kulağa çok rahat oturuyor. İzolasyon/yalıtım bulunduğu fiyat için gayet yeterli diyebilirim. Dışarıya çok fazla ses sızdırmayan bir yapıda.
IMG_0205SES KALİTESİ
Ses karakteri, hafif V şekilli, basslar ve tizleri önde, midleri az geride, yumuşak bir sunuma sahip.IMG_0211BASS-MİD-TİZ
Basslar, çok hafif vurgulu ve kontrollü bir yapıya sahip.Alt basslara uzanımı zaman zaman roll-off denilen erken bass kesilmesine neden olabiliyor. Basslar, dengeli ve dinlenebilirlik açısından yeterli bir seviyeye sahip diyebilirim. Yine basslar; sertlik, ritim ve doku olarak beklentileri karşılayabilecek ölçüde.Yanında gelen bass halkaları ile basslar da daha fazla artış elde edebilirsiniz. Özellikle pop/elektronik gibi bass isteyen türlerde bu halkalar işe yarıyor doğrusu.
Midler; hafif V karakterden kaynaklı az geride ama detay olarak yeterli bir sunuma sahipler. Vokal ve ensrüman sesleri, birbirine karışmadan kolayca ayırt edilebilmekte. Yüksek ses dinlemelerinde; düşük empedans ve yüksek ses gücünden kaynaklı vokal ve ensrümanlarda parlama ve metalikleşme durumları olabiliyor.
Tizler; belirgin ama çok fazla da sert olmayan bir sunuma sahip. Detay olarak basslara yakın ve midlerden öndeler diyebilirim. Zil, bateri ve davul gibi vurucu ve belirgin tiz gücü isteyen ensrümanlarda detay seviyesi yeterli. Rock/metal gibi türlerde yüksek ses dinlemelerinde zaman zaman sibilans/parlama yapabiliyor.
____ Sonuç olarak, aksesuar zenginliği, içinde taşıdığı hibrid sürücü özellikleriyle ve bass/tiz başarısı nedeniyle Çin’in en yüksek hibrid kulakiçi kulaklığı diyebiliriz DN2000j için.
http://www.kulaklik.web.tr/dunu-dn2000j-incelemesihibrid-guzeli/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder