14 Ekim 2015 Çarşamba

DUNU TİTAN 1 İNCELEMESİ/ FP LİDERİ

image (8)
Büyük üreticilere fason üretim yapan Dunu Firması, bu konudaki becerisini son zamanlarda çıkardığı f/p odaklı ürünlere de yansıttı. Titan 1′de bu ürünlerden biri. Titan 1 yarı açık bir model olup, hafif V şekilli (bassların ve tizlerin önde/midlerin hafif geride olduğu) bir kulakiçi kulaklık. Üretici Dunu, 200 saat burn in/yakma süresi öneriyor, frekansların tam yerine oturması için.
image (9)
Dunu Titan 1, 13mm titanyum dinamik sürücü ile 16ohm Empedans ve 90db ses çıkış şiddetine sahip bir model.
MALZEME KALİTESİ
Dunu Titan 1′in 100 dolarlık kulaklıklar için referans sayılabilecek zengin bir kutu içeriği var. Kutudan Titan 1 kulaklık, su geçirmez plastik şık bir çanta, yaka klipsi ve çok sayıda uç çıkıyor. Bu konuda iyi iş çıkarmış Dunu Firması.
Titan 1, ince ama sağlam bir kabloya sahip. Jack girişi ve Y ayrımı da fiyatı için gayet sağlam bir tasarıma sahip olmuş diyebiliriz.
FİT/KONFOR/YALITIM
Dunu Titan 1, biraz büyük bir kasaya sahip olduğu için kulak girişi küçük olanlarda belli bir Fit/Konfor sorunu yaşatabilir. Ama kulağa oturduğu zaman da kulaktan çıkmayan/düşmeyen bir yapıya sahip. Kulak arkasından değil de kulağa düz bir şekilde takıldığı için sallanan kabloda mikrofonik etki ortalamanın biraz üstünde. Bunun için yaka klipsiyle kullanmak gerek Titan 1′i. Klipsle kablo daha az sallandığı için mikrofonik etki pek fazla olmuyor.
image (10)
Açık yapısından dolayı yalıtım öyle pek fazla iyi değil diyebiliriz. Dışarıya ses sızdırma konusunda fazla başarılı değil Titan 1. Yapılış amacı da yalıtım değil araç ya da bisiklet sürerken karşıdan gelen sesleri yani ortam seslerini duymak.
SES KALİTESİ
Dunu Titan 1 hafif V şekilli, bassların ve tizlerin önde midlerin ise az geride olduğu açık sesli bir kulakiçi kulaklık.
BASS-MİD-TİZ
Titan 1, sıcak, enerjik ve dengeli basslara sahip. Basslar, vokal ve enstrümanları örtmeyecek/perdelemeyecek bir yapıda. Dinlenilen parçaya göre zaman zaman altbasslara uzansa da kulak titretme şiddetinde değil altbasslar. Bassseverlerin beğeneceği türden sağlam ve enerjik bassları var Titan 1′in. Bassları aşırı bir noktadan değil de dengeli bir noktadan vermesi Titan 1 için güzel bir avantaj olmuş. Yine dinamik sürücünün o doğal bass yapısını sonuna kadar da kullanıyor Titan 1.
Titan 1′in midleri az geride ve basslar kadar güçlü değil. Dinlenilen parçaya göre zaman zaman öne gelseler de genelde midler/vokal ve enstrümanlar geride diyebiliriz. Ama işin güzel tarafı geride de olsalar detaylılar. Kadın vokal sunumu erkek vokal sunumuna göre daha ince ve iyi Titan 1′in.
Titan 1; önde, belirgin ve parlak tizlere sahip. Yüksek ses dinlemeleri haricinde pek bozulma ve kulak tırmalama durumları yaşanmıyor. Tizlerin uzaması ve vurgusu gayet iyi. Tizler de roll-off denilen erken Tiz kesilmesi pek fazla olmamakta. Rock müzikten pop müziğe çoğu tür ile uyumlu bir kulaklık olmuş Titan 1.
Titan 1′in sahnesi Havi B3 Pro 1 kadar geniş olduğu için enstrüman ve vokal ayrımı fiyatına göre iyi sayılır.
_______Sonuç olarak gerek kutu içeriği gerekse malzeme ve ses kalitesi açısından rekabetçi ve f/p odaklı bir model olmuş Dunu Titan 1.



http://www.kulaklik.web.tr/dunu-titan-1-incelemesi-fp-lideri/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder