16 Ekim 2015 Cuma

DUNU DN12 İNCELEMESİ

images (27).jpg 

Merhabalar,
30 dolara satılan ve 40 dolar altı en iyi kulakiçi kulaklıklar arasında gösterilen Dunu Dn12 incelemesi için karşınızdayım tekrar.

İncelememize teknik veriler ile devam edelim:
  • Tür: HQ Dinamik (6.8mm)
  • Frekans Tepkisi: 10Hz-20KHz
  • Ses basıncı seviyesi: 100 +/- 2dB
  • Empedans: 16Ω
  • Gürültü Azaltma: 26dB
  • Jack : 3.5mm altın kaplama
  • Kablo Uzunluğu: 1,20 m
  • Ağırlık: 22G
Kutu içeriği

  • Dunu DN-12 Kulaklık
  • Kulaklık Başlıkları 6 adet Set şeklinde
  • Yumuşak deri Taşıma çantası
  • Gömlek/Yaka Klipsi
images (25).jpg 

MALZEME KALİTESİ

Fiyatını da gözönüne alırsak,yeterli ve iyi bir malzeme kalitesi var diyebiliriz.Kulaklığın dış yüzeyi titanyumdan yapılma ve sağlam.Nozzle kısmı da metal alaşım olduğu için, kulaklık kasa ve nozzle olarak gayet sağlam.Kablosu ince ve dayanıklı,Jack da fiyatı için yeterli bir sağlamlıkta diyebiliriz.Kablonun üstünde Dunu'nun kablo sarma aparatı var.Bu da iyi düşünülmüş bir özellik bence.
Kutunun içinde çok şık suni deri bir taşıma çantası da çıkıyor.Bu da gayet hoş olmuş.Yine kutu içinden epey uç çıkıyor.
images (24).jpg 

Fit/Konfor/Yalıtım

Kulaklık kasa ve nozzle olarak biraz büyük olduğu için küçük kulak girişine sahip olanlarda belli bir Fit sorunu yaşatabilir.Ama kulağa oturduğu zaman da düşmeyen/kulaktan çıkmayan bir yapıya sahip.Uzun süreli dinlemeler hariç kulakta pek ağrıya sebep olmamakta diyebiliriz.Mikrofonik etki ortalamanın üstünde olduğu için,yaka klipsiyle kullanılmasını tavsiye ederim.Klips,kablo sallantısını azalttığı için daha keyifli bir dinleme imkanı ortaya çıkartıyor.

Yalıtım,fiyatı için iyi seviyede.Dışarıya öyle fazla ses sızdırmıyor.Yalıtıma 5 üstünden 4 verebiliriz.

SES KALİTESİ


Dengeli basslarıyla ve sıcak ses karakteri ile öne çıkan bir ürün Dunu Dn12.

Bass-Mid-Tiz

Dunu Dn12,sıcak ve dengeli basslara sahip.Basslar,punchy denilen daha çok yumruk şeklinde.Vurdumu hemen dağılan dengeli bassları var.Zaman zaman çok Basslı müziklerde basslar bölgesinde şişmeler yaşanabiliyor.Ama normal bir seviyede bu durum yine de.Özellikle pop/elektronik/rap/hip hop uyumu iyi seviyelerde Dn12'nin.Bassları fiyatı dahilinde bassseverleri tatmin edecektir bence.Basslarla midlerin uyumu bu noktada iyi.Basslar midleri/vokal ve enstrümanları pek fazla gölgelemiyor.Bassların aşırı değil de dengeli ve kontrollü bir noktadan verilmesi, dinlenebilirlik açısından gayet hoş olmuş.

Dunu DN12, sıcak ve net midlere sahip.Midler, basslara göre hafif önde ve güçlü.Yüksek ses dinlemeleri dışında midlerde pek öyle parlamalar/bozulmalar yaşanmamakta.Yavaş enstrümanlı müziklerde ensrüman ayrımı normal olsa da, Sahnesi dar olduğu için çoklu ve hızlı enstrümanlı müziklerde enstrüman ayrımı iyi değil diyebiliriz.

Tizler, Bass ve midler kadar kaliteli değil.Ortalama bir kaliteye sahip. Tizleri geride olan bir kulaklık DN12. Tizler,davul -bateri-zil gibi vurgu ve uzama isteyen enstrümanlarda, vurgu-uzama ve çözünürlük olarak geride kalmakta.Metal müzik Performansı iyi olmasa da, rock müzikde başarılı sonuçlar aldım.Rock müzikde duyulan tek eksik Tiz gücü ve vurgusu isteyen enstrümanların yeterli ve ayırtedici bir vurgu ve uzamaya sahip olmaması diyebilirim.Ama 30 Dolarlık fiyatıyla yine de iyi iş çıkaran bir kulaklık olmuş Dunu DN12.

Sonuç olarak fiyatına göre,malzeme ve ses kalitesi olarak başarılı işler çıkaran ve Bass/Mid noktasında dengeli bir sunuma sahip bir kulakiçi kulaklık olmuş Dunu DN12.

Okuyan bütün hobidaş arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.


http://www.techno-fi.net/forum/konu/dunu-dn12-%C4%B0ncelemes%C4%B0.9876/
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder